VL Studio tafel/vloer lamp

Louis Poulsen

De VL Studio serie is afgeleid van een lamp die is ontworpen door de Deense architect Vilhelm Lauritzen voor Radiohuset (Radiohuis, het gebouw van de Deense omroep in Kopenhagen) in de jaren 1940.

Vilhelm Lauritzen was de architect achter de Radiohuset, waarvan het functionalistische ontwerp in 1945 werd onthuld. Radiohuset is een ‘gesamtkunstwerk’, zoals de meeste van Lauritzen’s gebouwen. Dit betekent dat hij het hele interieur en elk detail van het gebouw heeft ontworpen.

Tijdens de ontwikkeling van de Radiohuset ontwierp Lauritzen in samenwerking met Louis Poulsen en de architect Mogens Voltelen een uitgebreide collectie lampen. Voor dit project creëerde Lauritzen de Studio lamp, de VL 38 Tafellamp (VL38), de Radiohus Hanglamp (VL45) en de VL Ring Crown lampen.

Nadat de lampen in de jaren 40 werden ontworpen, werden ze in productie genomen door Louis Poulsen. In de loop der jaren werd de productie echter stopgezet. De VL45 (Radiohus Hanglamp) en de VL38 (Tafellamp, de originele versie uit het interieur van het gebouw) werden opnieuw uitgebracht in 2016, de VL Ring Crown in 2019, en recentelijk de VL Studio lamp in 2022.

De VL Studio lamp is nauw verwant aan de Radiohus Hanglamp. Ze verspreiden beide een diffuus licht door het opaalglas dat zorgt voor een aangenaam licht rond de lamp.

De collectie tafellampen is verkrijgbaar in drie maten die als staande lampen op de vloer of als tafellampen kunnen worden gebruikt. De kleinste versie (Ø 150) heeft dezelfde doorsnede als de originele VL Studio Wandlamp en kan overal worden geplaatst, de middelgrote versie (Ø 250) is perfect als tafellamp en de grote versie (Ø 320) is ideaal voor op tafel of op de grond. Met zijn eenvoudige esthetiek en prachtige materialen zorgt de VL Studio Tafel/Staande lamp voor een moderne touch en een warme sfeer in elke ruimte.

380,001.160,00

Eenvoudig bestellen. Veilig betalen.

  • Gratis verzending in België vanaf €99
  • Levertijd 2 tot 3 werkdagen.
  •  Voor artikelen in nabestelling: levering 2 weken.
  • Betrouwbare betaalmogelijkheden

We helpen je graag verder

  • Persoonlijk advies op geselecteerde items
  • Voeg meerdere producten toe aan je contactformulier
  • Prijs altijd op maat en bekijken we samen
  • Levering ophalen in onze winkel of via verzending
  • Aanvraag is vrijblijvend
SKU: N/B Categorieën: , Tag:

Bijkomende informatie

Afmeting

diam 150 cm, diam 250 cm, diam 320 cm

Kleur

zwart, messing