Louis Poulsen – Panthella 400

Designer
Verner Panton

Ontworpen in:
1971

Prijs:
€705

 

We helpen je graag verder

  • Persoonlijk advies op geselecteerde items
  • Prijs altijd op maat en bekijken we samen
  • Levering ophalen in onze winkel of via verzending
  • Aanvraag is vrijblijvend
Categorie: Tag:

Beschrijving

Ontwerper en architect Verner Panton (1926-1998) creëerde de Panthella in 1971 samen met Louis Poulsen.

Pantons figuratieve en speelse ontwerp is een weerspiegeling van zijn immens grote persoonlijkheid. Zonder in te leveren op kwaliteit of functionaliteit bleef de wereldberoemde Deen nieuwe materialen ontwikkelen voor de kleurrijke en boeiende ruimtes die hij met zijn verleidelijke ontwerpen creëerde.

Met zijn organische vorm is de Panthella één van Pantons grootste designiconen. Panton wilde een lamp maken waarvan zowel de voet als het scherm als reflector dienden, in combinatie met de organische vormen waar de Deense ontwerper om bekendstaat.

In 2020 introduceerde Louis Poulsen een nieuwe versie van de Panthella Staande lamp. Het oorspronkelijke ontwerp werd enigszins aangepast om te voldoen aan de huidige standaard voor lichtcomfort.

De Panthella Staande lamp is voorzien van een nieuw diffuserscherm om zichtbare schaduwen op het opalen scherm te voorkomen. De voet is aangepast zodat de trompetvormige staander en metalen onderdelen ook na verloop van tijd recht en wit blijven. Daarnaast zorgt de vernieuwde editie voor een hoge mate van comfort met zacht, diffuus licht.

Extra informatie

Afmeting

hoogte 58 cm

Afwerking

– wit opaal (doorschijnend)