Panthella 320

Designer
Verner Panton

Ontworpen in:
1971

We helpen je graag verder

  • Persoonlijk advies op geselecteerde items
  • Voeg meerdere producten toe aan je contactformulier
  • Prijs altijd op maat en bekijken we samen
  • Levering ophalen in onze winkel of via verzending
  • Aanvraag is vrijblijvend
Categorie: Tag:

Beschrijving

Ontwerper en architect Verner Panton (1926-1998) creëerde de Panthella in 1971 samen met Louis Poulsen.

Pantons figuratieve en speelse ontwerp is een weerspiegeling van zijn immens grote persoonlijkheid. Zonder in te leveren op kwaliteit of functionaliteit bleef de wereldberoemde Deen nieuwe materialen ontwikkelen voor de kleurrijke en boeiende ruimtes die hij met zijn verleidelijke ontwerpen creëerde.

Met zijn organische vorm is de Panthella één van Pantons grootste designiconen. Panton wilde een lamp maken waarvan zowel de voet als het scherm als reflector dienden, in combinatie met de organische vormen waar de Deense ontwerper om bekendstaat.

Vijftig jaar na de introductie van de Panthella wordt de Panthella Tafel uitgebracht in een nieuw formaat, met een diameter van 32 centimeter. Deze versie ligt qua maat tussen de Panthella MINI en de Panthella Tafel 400.

De Panthella-familie is zonder twijfel uitgegroeid tot een tijdloze Panton-favoriet. Ongeacht het materiaal, de kleur, het formaat en de plaatsing op de vloer of een tafel, blijft de Panthella interieurs verfraaien met zijn speelse uitstraling en gladde rondingen. Deze lamp staat overal prachtig, bijvoorbeeld in huis, op het werk, bij een openbare tentoonstelling, in een hotel of in een cocktailbar.

Bijkomende informatie

Afmeting

hoogte 43,8 cm

Afwerking

– opaal
– verchroomd
– gemetalliseerd messing