Louis Poulsen – Panthella Portable

Designer
Verner Panton

Ontworpen in:
1971

Prijs:
opaal: €

metaal: €200

 

 

We helpen je graag verder

  • Persoonlijk advies op geselecteerde items
  • Prijs altijd op maat en bekijken we samen
  • Levering ophalen in onze winkel of via verzending
  • Aanvraag is vrijblijvend
Categorie: Tag:

Beschrijving

Ontwerper en architect Verner Panton (1926-1998) creëerde de Panthella in 1971 samen met Louis Poulsen.

Pantons figuratieve en speelse ontwerp is een weerspiegeling van zijn immens grote persoonlijkheid. Zonder in te leveren op kwaliteit of functionaliteit bleef de wereldberoemde Deen nieuwe materialen ontwikkelen voor de kleurrijke en boeiende ruimtes die hij met zijn verleidelijke ontwerpen creëerde.

Met zijn organische vorm is de Panthella één van Pantons grootste designiconen. Panton wilde een lamp maken waarvan zowel de voet als het scherm als reflector dienden, in combinatie met de organische vormen waar de Deense ontwerper om bekendstaat.

De Panthella Portable heeft een diameter van 160 mm en is een exact identieke kleinschalige versie van de oorspronkelijke Panthella Tafellamp. Het kan overal gebruikt worden aangezien hij geen stroom nodig heeft. De handige Panthella Portable is beschikbaar in klassiek opaalacryl.

De lamp kan via USB worden opgeladen. Hierdoor is hij makkelijk te verplaatsen om zo een prettige en exclusieve atmosfeer te scheppen op het terras in de tuin of bij een restaurant, of welke andere plek dan ook waar geen stopcontact beschikbaar is.

De Panthella Portable wordt geleverd met een USB-C-kabel en heeft drie dimopties.

Extra informatie

Afmeting

hoogte 16 cm

Afwerking

– opaal (doorzichtig)
– metaal (wit, zwart, oranje, roze)