DK3 – 3 table

Designer
Jacob Plejdrup

Design uit
2009

Prijs

eik 180 x 100 cm: 5603€

(prijs is uiteraard afhankelijk van de keuze van materialen en de afmeting)

Bovenstaande prijzen zijn adviesprijzen. Contacteer ons gerust voor een offerte op maat. Bovendien leveren we gratis en persoonlijk in gans België

We helpen je graag verder

  • Persoonlijk advies op geselecteerde items
  • Prijs altijd op maat en bekijken we samen
  • Levering ophalen in onze winkel of via verzending
  • Aanvraag is vrijblijvend
Categorie: Tag:

Beschrijving

Toen dk3 in 2009 werd opgericht, werd de dk3_3 TABLE gelanceerd. Het ontwerpconcept bestond uit het combineren van twee dunne stalen poten met grote planken met knopen en een natuurlijke houtstructuur.

In die periode was het gebruik van wilde eik ongebruikelijk. Men was in die periode vooral op zoek naar fijn eik (zonder noesten en structuur). Velen beschouwden de zogenaamde wilde eik als een overblijfsel van hout.

Bovendien was de introductie van de wilde eik voor meubelproductie een uitdaging, omdat eik met noesten, scheuren en natuurlijke structuur moeilijk te vinden was.

En tenslotte waren de timmerlieden ook sceptisch over het idee om massieve planken in combinatie met dunne stalen poten te gebruiken.

Ondanks al deze obstakels en scepsis, geloofde dk3-oprichter en ontwerper Jacob Plejdrup sterk in het idee, en binnen een paar jaar begon de dk3_3 TABLE een sterke voet aan de grond te krijgen op de markt.

In 2011 verfijnde Jacob Plejdrup de dk3_3 TAFEL met volledige massief houten planken met handgeschuurde natuurlijke randen, en zo werd de TREE TABLE geboren.

Extra informatie

afwerking

Tafelblad: Eik, gerookte eik of walnoot

Verlengblad verkrijgbaar in hout of zwart MDF

Poten: doorzichtig gelakt staal, zwart gepoedercoat staal

formaat

L: 140 – 450 cm
B: 100 cm
H: 72/74 cm

Tafelbladdikte: 4 cm (in 2 stukken)

Verlengbladen: per 50 cm