Chair n°8

Designer
Helge Sibast

Ontworpen in
1953

We helpen je graag verder

  • Persoonlijk advies op geselecteerde items
  • Voeg meerdere producten toe aan je contactformulier
  • Prijs altijd op maat en bekijken we samen
  • Levering ophalen in onze winkel of via verzending
  • Aanvraag is vrijblijvend
Categorie: Tag:

Beschrijving

De sculpturale eetkamerstoelen – Sibast nr. 7, nr. 8 en nr. 9 uit 1953 – zijn dé kenmerken van Sibast Furniture geworden.

Hoewel de familie Sibast na het overlijden van Helge Sibast in 1985 een tijdje het eigendom van Sibast Furniture verloor, behield de familie steeds het recht op zijn ontwerpen.

Helge Sibast’s kleinzoon Ditlev Sibast en zijn echtgenote Anna Sibast wilden het  designerfgoed in ere herstellen. Dus besloot het echtpaar in 2013 om de ontwerpen van zijn grootvader opnieuw op te nemen met dezelfde focus op vakmanschap en kwaliteit.

Ontworpen door Helge Sibast in 1953, vond de eetkamerstoel Sibast No 8 al snel zijn weg naar huizen over de hele wereld vanwege zijn sublieme kwaliteit en iconisch ontwerp.

De karakteristieke Y-vormige poten, zwevende zitting en gevormde rugleuning van de stoel vereisen hoogwaardig vakmanschap om de unieke expressie te bereiken. Het gewaagde en complexe ontwerp van de iconische stoel werd geperfectioneerd door Helge Sibast in de werkplaats en bezit een inherente schoonheid die tijd en plaats overstijgt. Een echte designklassieker dus om te koesteren en door te geven aan toekomstige generaties.

Bijkomende informatie

materiaal

beuk (in verschillende mogelijke afwerkingen)
eik (in verschillende mogelijke afwerkingen)

zitting: leder of stof

afmeting

EETKAMERSTOEL
H: 73.5 cm
B: 54,5 cm
zithoogte: 45 cm