Spanish Dining Chair

Designer
Børge Mogensen

Ontworpen in

1964

We helpen je graag verder

  • Persoonlijk advies op geselecteerde items
  • Voeg meerdere producten toe aan je contactformulier
  • Prijs altijd op maat en bekijken we samen
  • Levering ophalen in onze winkel of via verzending
  • Aanvraag is vrijblijvend
Categorie: Tag:

Beschrijving

De Spaanse eetkamerstoel, ontworpen door Børge Mogensen in 1964, is een schoolvoorbeeld van de toepassing van eerlijke materialen. Vervaardigd uit de beste selectie eiken en onberispelijk zadelleer, is de stoel verkrijgbaar met of zonder armleuningen, en in meerdere afwerkingen van lichte tot donkere tinten, afhankelijk van de sfeer die je wilt creëren.

Børge Mogensen haalde veel van zijn inspiratie uit traditionele stoelen uit andere culturen, zoals Engelse Windsor-stoelen en de Shaker-beweging in Amerika. In Spanje was een traditionele manier om meubels te maken het gebruik van stevig leer om de zitting te construeren als onderdeel van een houten structuur – vandaar de naam van wat later een van Mogensen’s meest gevierde ontwerpen werd.

Mogensen was een voorstander van visuele rust, eenvoudige lijnen, sterke constructie en natuurlijke materialen die een extra dimensie van schoonheid toevoegen en bijdragen aan de levensduur van een ontwerp. Principes die zijn overtuiging ondersteunden dat er nu en in de komende generaties van goed meubilair genoten moet worden.

De Spaanse eetkamerstoel bereikt dat allemaal en meer. Met zijn Deense accent op functiegestuurd ontwerp, duurzaamheid en de eenvoudige, declaratieve stijl, is het een moderne klassieker geworden.

Bijkomende informatie

materiaal

Frame: eik (zwart, gezeept, geolied, gerookt)

Stoffering: zadelleder

afmetingen

met armleuningen
B: 64,5 cm
D: 48 cm
H: 84,5 cm
Zithoogte: 46 cm

zonder armleuningen:
B: 56 cm
D: 48 cm
H: 84,5 cm
Zithoogte: 46 cm