House of Finn Juhl- 108 chair

Designer
Finn Juhl

Design uit
1946, geherlanceerd in 2008

Prijs
vanaf 1510€ (afhankelijk van de keuze van materialen)

Bovenstaande prijzen zijn adviesprijzen. Contacteer ons gerust voor een offerte op maat. Bovendien leveren we gratis en persoonlijk in gans België

We helpen je graag verder

  • Persoonlijk advies op geselecteerde items
  • Prijs altijd op maat en bekijken we samen
  • Levering ophalen in onze winkel of via verzending
  • Aanvraag is vrijblijvend
Categorie: Tag:

Beschrijving

Tot op de dag van vandaag zijn de ontwerpen van Finn Juhl onconventioneel. Finn Juhl zei zelf ooit dat het verschil hem in de details zit.
Dit is ook het geval met zijn 108 Chair, die er op het eerste zicht uitziet als een gewone eetkamerstoel. Als je wat nauwgezetter kijkt, zie je verrassende details zoals schuine zijbalken en dwarsbalken. Deze details voegen onverwachte beweging en dynamiek toe aan de constructie.
Finn Juhl’s filosofie om de gedragen (zit- en rugvlak) en de dragende elementen (het frame) te scheiden komt duidelijk naar voren in deze stoel. Hierdoor weet de 108 Chair zijn lichtheid te behouden en ziet hij er vanuit alle hoeken mooi uit. De stoel is vervaardigd in eiken, notelaar of zwart geverfd en is bekleed met stof of leder.
PS: Als je eens in Kopenhagen bent, kun je deze stoelen gaan passen in het fantastische restaurant BARR (www.restaurantbarr.com)

(Gemaakt in Denemarken)

Extra informatie

afwerking

frame: eik, notelaar of zwart geverfd

stoffering: stof of leder.

formaat

W: 51cm
B: 46 cm
H: 75 cm
Zithoogte: 45 cm