Chair n°7

Designer
Helge Sibast

Ontworpen in
1953 (barstoel en lounge: 2017)

We helpen je graag verder

  • Persoonlijk advies op geselecteerde items
  • Voeg meerdere producten toe aan je contactformulier
  • Prijs altijd op maat en bekijken we samen
  • Levering ophalen in onze winkel of via verzending
  • Aanvraag is vrijblijvend
Categorieën: , , Tag:

Beschrijving

De sculpturale eetkamerstoelen – Sibast nr. 7, nr. 8 en nr. 9 uit 1953 – zijn dé kenmerken van Sibast Furniture geworden.

Hoewel de familie Sibast na het overlijden van Helge Sibast in 1985 een tijdje het eigendom van Sibast Furniture verloor, behield de familie steeds het recht op zijn ontwerpen.

Helge Sibast’s kleinzoon Ditlev Sibast en zijn echtgenote Anna Sibast wilden het designerfgoed in ere herstellen. Dus besloot het echtpaar in 2013 om de ontwerpen van zijn grootvader opnieuw op te nemen met dezelfde focus op vakmanschap en kwaliteit.

Aangevuld met de wens om nieuwe designverhalen te vertellen en nieuwe perspectieven toe te voegen aan de tijdloze iconen, kwamen nieuwe meubelstukken tot leven waarbij de Sibast No 7 lounge- en barstoel opvallen als de twee belangrijkste.

Als ervaren meubelmaker en designer ontwierp Helge Sibast niet alleen zelf zijn meubels, maar hij vervaardigde deze ook persoonlijk. Hiervoor maakte hij gebruik van de traditionele manieren van houtbewerking. De karakteristieke gevormde rugleuning is een bepalend element dat de stoel niet alleen zijn gedurfde persoonlijkheid verleent, maar ook zorgt voor uitstekend zitcomfort. De licht taps toelopende achterpoten geven het ontwerp een lichte en elegante uitstraling.

Bijkomende informatie

materiaal

beuk (in verschillende mogelijke afwerkingen)
eik (in verschillende mogelijke afwerkingen)

zitting: leder of stof of houten zitting

afmeting

EETKAMERSTOEL
H: 73.5 cm
B: 54 cm
zithoogte: 45 cm

BARSTOEL
H: 90 cm
B: 54 cm
zithoogte: 65 cm

of:

H: 100 cm
B: 54 cm
zithoogte: 75 cm/

LOUNGESTOEL
H: 68.5 cm
B: 71 cm
zithoogte: 35 cm