Flag Halyard

Designer
Hans J. Wegner

Ontworpen in
1950

Contacteer ons gerust voor een offerte op maat. Bovendien leveren we gratis en persoonlijk in gans België

We helpen je graag verder

  • Persoonlijk advies op geselecteerde items
  • Voeg meerdere producten toe aan je contactformulier
  • Prijs altijd op maat en bekijken we samen
  • Levering ophalen in onze winkel of via verzending
  • Aanvraag is vrijblijvend
Categorie: Tag:

Beschrijving

De Flag Halyard, ontworpen door Hans J. Wegner, is de ultieme luxueuze ontspanning.

Het frame is gemaakt uit massief roestvrij staal, op de zitting en rug komt 240 meter speciaal ontwikkelde flaghalyard. Een langharige schapenvacht verzacht de industriële insteek van het staal.

Hoewel het uiterlijk van de Flag Halyard Chair nogal futuristisch lijkt, werd het basisidee bedacht op een hete zomermiddag in nogal triviale omstandigheden. Terwijl de kinderen aan het spelen waren in de ondiepe wateren langs het strand, was Wegner zich in het zand aan het graven om een ​​comfortabele stoel te bouwen om van de vakantie te genieten. Terug in het tuinhuis maakte Wegner de eerste schetsen met behulp van de zithoekjes die hij op het strand had bedacht.

Ondanks het feit dat hij een duidelijke voorkeur voor hout heeft, toont Wegner hier zijn gedurfde en moedige appetijt. Met de Flag Halyard Chair brengt hij een eerbetoon aan de vroege modernisten zoals Le Corbusier, Mies van der Rohe en Marcel Breuer, en bewijst hij dat hij roestvrij staal beheerst met dezelfde beslissende elegantie als hout.

De Flaghalyard wordt geleverd met een unieke schapenvacht voor meer comfort. Alle schapenvachten worden in IJsland geproduceerd en zijn een bijproduct van de voedselproductie. Alle schapen hebben in de open velden geleefd en de huiden zijn zonder chroom verwerkt.

Bijkomende informatie

materiaal

Frame: massief staal (naturel of zwart/wit/groen geschilderd)

Flaghalyard: natuurlijk of natuurlijk zwart geverfd vlas

Nekkussen: leder of stof + leder/jute banden om het vast te houden

afmeting

H: 80 cm
B: 104 cm
D: 115 cm
Zithoogte: 38 cm