Pelican Chair

Finn Juhl

In de Pelican Chair komt Finn Juhl’s fascinatie voor het surrealisme duidelijk naar voren. Van zijn vele ontwerpen was de Pelican Chair waarschijnlijk degene die zijn tijd het verst vooruit was. Toen het werd gepresenteerd op de Copenhagen Cabinetmakers ‘Guild Exhibition in 1940, viel het op door zijn ongebruikelijke vorm en stevige poten.

Finn Juhl noemde zijn meubelnummers normaal gesproken naar het jaar waarin ze werden ontworpen, maar na verloop van tijd bleef de bijnaam “Pelican” aan de stoel hangen. Er werden er maar heel weinig gemaakt en de stoel was bijna vergeten totdat de stoel in 2001 herontdenkt werd en opnieuw gelanceerd werd door House of Finn Juhl.

De karakteristieke zachte en organische vorm is bijna als een lichaam dat een lichaam vasthoudt. Als je gaat zitten, geeft de stoel je schijnbaar een vriendelijke knuffel. Net als veel van de latere ontwerpen van Finn Juhl, biedt de stoel verschillende comfortabele zitwijzen.

De sculpturale stoel past naadloos in de meeste moderne interieurstijlen en past bijzonder goed bij de Pelican Table en zijn naaste verwant, de Poet Sofa uit 1941.

De Pelican Chair wordt in twee versies geproduceerd – met of zonder knoppen. Het is vervaardigd met een kussen en met de hand bekleed met stof of leer.

(Gemaakt in Denemarken)

Design uit
1940, herlanceerd in 2001

Contacteer ons gerust voor een offerte op maat. Bovendien leveren we gratis en persoonlijk in gans België

We helpen je graag verder

  • Persoonlijk advies op geselecteerde items
  • Voeg meerdere producten toe aan je contactformulier
  • Prijs altijd op maat en bekijken we samen
  • Levering ophalen in onze winkel of via verzending
  • Aanvraag is vrijblijvend
SKU: Pelican-chair Categorie: Tag:

Bijkomende informatie

afwerking

Poten: walnoot, eik, zwart gelakt

Stoffering: textiel, Skandilock schapenvel of leder

formaat

B: 85 cm
D: 76 cm
H: 68 cm
zithoogte: 37 cm