Lange Production – GJ Bow Chair

Designer
Grete Jalk

Ontworpen in
1963

Prijs

€ 3025

We helpen je graag verder

  • Persoonlijk advies op geselecteerde items
  • Prijs altijd op maat en bekijken we samen
  • Levering ophalen in onze winkel of via verzending
  • Aanvraag is vrijblijvend
Categorie: Tag:

Beschrijving

Lange Production

In 1955 komt Grete Jalk in contact met meubelfabrikant Poul Jeppesen en stelt hem haar afgeronde gelamineerde vormen voor. Er moesten echter 7 jaar aan traditioneel meubeldesign voorbij gaan vooraleer haar ontwerpen in productie kwamen. De ontwerpen leken destijds erg onconventioneel voor de gemiddelde consument. Ze waren daarentegen wél zeer geliefd op exposities en bij verzamelaars.

In 1963 won Grete Jalk een Britse meubelwedstrijd – de Daily Mail International Furniture-wedstrijd met haar voorgevormde multiplex stoel, de GJ Bow Chair. Datzelfde jaar kocht het Museum of Modern Art in New York de stoel, waar hij tot op de dag van vandaag permanent tentoongesteld staat.

Dit beroemde stuk, de GJ Bow Chair, werd ondanks het winnen van deze wedstrijd tijdens haar leven slechts in een paar honderd exemplaren geproduceerd. De stoel maakt gebruik van een zeer complexe productiemethode. Het is een goed voorbeeld van haar technisch lef. De GJ Bow chair is slechts samengesteld uit twee stukken, het resultaat is organisch en elegant.

Sinds 2008 heeft Lange Production de exclusieve rechten om de GJ Bow Chair en GJ Nesting Tables te produceren. Verschillende Deense culturele instellingen waren betrokken bij de heropstart van de productie van deze complexe en experimentele stukken.

Extra informatie

materiaal

Multiplex teak of zwart essen

afmeting

H: 75 cm
B: 63 cm
L: 70 cm