Hunting Chair

Designer
Børge Mogensen

Ontworpen in

1950

We helpen je graag verder

  • Persoonlijk advies op geselecteerde items
  • Voeg meerdere producten toe aan je contactformulier
  • Prijs altijd op maat en bekijken we samen
  • Levering ophalen in onze winkel of via verzending
  • Aanvraag is vrijblijvend
Categorie: Tag:

Beschrijving

De Hunting Chair, ontworpen in 1950, was het eerste werk van Mogensen met een zichtbare houten omlijsting en zadelleder. De stoel is verstelbaar met massief messing gespen en de stoel is gemakkelijk verplaatsbaar.

Børge Mogensen haalde veel van zijn inspiratie uit traditionele stoelen uit andere culturen, zoals de Engelse Windsor-stoelen en de Shaker-beweging in Amerika. In Spanje was er een traditionele manier om meubels te maken, namelijk het  gebruik van stevig leer om de zitting te construeren als onderdeel van een houten structuur. Vandaar de naam van wat later één van Mogensen’s meest gevierde ontwerpen werd, de “Spanish chair”

Mogensen was een voorstander van visuele rust, eenvoudige lijnen, sterke constructie en natuurlijke materialen die een extra dimensie van schoonheid toevoegen en bijdragen aan de levensduur van een ontwerp.

De Hunting chair is, samen met de andere ontwerpen uit de Spanish collection, een moderne klassieker die zowel past in de setting van een hotels, restaurants, huizen en talloze andere luxe omgevingen over de hele wereld.

Bijkomende informatie

materiaal

Frame: eik (zwart, gezeept, geolied, gerookt)

Stoffering: zadelleder

afmetingen

B: 70,5 cm
D: 87 cm
H: 67 cm
Zithoogte: 28 cm