House of Finn Juhl – 45 Chair

Designer
Finn Juhl

Design uit
1945, geherlanceerd in 2003

Prijs
vanaf 8613€ (afhankelijk van de keuze van materialen)

Bovenstaande prijzen zijn adviesprijzen. Contacteer ons gerust voor een offerte op maat. Bovendien leveren we gratis en persoonlijk in gans België

We helpen je graag verder

  • Persoonlijk advies op geselecteerde items
  • Prijs altijd op maat en bekijken we samen
  • Levering ophalen in onze winkel of via verzending
  • Aanvraag is vrijblijvend
Categorie: Tag:

Beschrijving

In de herfst van 1945 presenteerde Finn Juhl de 45 Chair op de jaarlijkse Cabinetmakers ‘Guild Exhibition. Tegenwoordig wordt de stoel algemeen beschouwd als een van de meest revolutionaire en iconische stukken binnen het Deense meubeldesign.

De 45 Chair is een waar meesterwerk en is een icoon geworden van Finn Juhl’s meubeluniversum. De ruimte tussen het frame en de zitting creëert een bepaalde lichtheid, die zorgt voor een unieke schoonheid en zwevende elegantie. De stoel spreekt alle zintuigen aan en is een lust voor het oog en het lichaam.

De baanbrekende 45 Chair werd het startschot van Finn Juhl’s karakteristieke ontwerpstijl die we kennen uit het laatste deel van de jaren ’40. Het typerende aan zijn ontwerpen in die periode is dat de zitting en rugleuning één geheel vormen, gedragen door een schijnbaar vrijstaand frame. Dat maakt de stoel heel erg elegant en licht.

De 45 stoel is vervaardigd in eik of walnoot en bekleed met stof of leer.

(Gemaakt in Denemarken)

Extra informatie

afwerking

Frame: eik, walnoot

Stoffering: stof, leder

formaat

B: 66.5 cm
D: 73 cm
H: 88 cm
Zithoogte: 42 cm