House of Finn Juhl – Cocktail Table

Designer
Finn Juhl

Design uit
1951, geherlanceerd in 2009

Prijs
vanaf 4784€ (afhankelijk van de keuze van materialen)

Bovenstaande prijzen zijn adviesprijzen. Contacteer ons gerust voor een offerte op maat. Bovendien leveren we gratis en persoonlijk in gans België

We helpen je graag verder

  • Persoonlijk advies op geselecteerde items
  • Prijs altijd op maat en bekijken we samen
  • Levering ophalen in onze winkel of via verzending
  • Aanvraag is vrijblijvend
Categorie: Tag:

Beschrijving

De cocktailtafel van Finn Juhl is ontworpen voor Baker Furniture in de Verenigde Staten om bij de sculpturale Baker Sofa te passen.

De economie bloeide in de VS in de jaren vijftig. Hollywood en de nieuwe upper class hadden cocktailparty’s immens populair gemaakt en Finn Juhl was direct onder de indruk van deze Amerikaanse extravagantie, die hij leerde kennen door zijn nieuwe en invloedrijke Amerikaanse vrienden.

De elegante salontafel met drie poten is een verdere ontwikkeling van zijn eerdere “eyetable”, maar zoals de uitdrukking luidt, “alles moet groter zijn in Amerika”. Ondanks zijn grootte en dankzij zijn organische vorm, zonder scherpe hoeken, zorgt de tafel ervoor dat men er vrij omheen kan bewegen.

De Cocktail Table is licht en elegant met verfijnde designdetails. De tafel is uitgevoerd in eiken of notelaar en met een tafelblad in fineer of hoogglans laminaat in wit.

(Gemaakt in Denemarken)

Extra informatie

afwerking

Frame: eik, walnoot
Tabletop: fineer of hoogglans laminaat in wit

formaat

L: 160 cm
B: 78 cm
H: 50 cm