kussen roze Bauhaus collectie

Wallace&Sewell

De Britse ontwerpstudio Wallace Sewell, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, werd opgericht door Harriet Wallace-Jones en Emma Sewell na haar afstuderen aan het Royal College of Art.

Hun gevarieerde portfolio omvat sjaals voor de Tate-musea en moquette-stofontwerpen voor Transport voor de zitplaatsen in de metro van Londen.

Toen ze in 1992 voor het eerst tentoonstelden, wekten hun stukken veel enthousiasme en interesse, vooral van Barney’s, New York, die een bestelling voor sjaals plaatste. Dit bleek van groot belang bij het leggen van de basis van het merk Wallace Sewell. Barneys koopt nog steeds in en Wallace Sewell levert nu aan meer dan 400 handelaars in 25 landen.

Wallace & Sewell heeft ook al met  verschillende boetiekhotels gewerkt, waarvoor ze op maat gemaakte beddenspreien hebben ontworpen.

Wallace Sewell staat bekend om het gebruik van kleur, structuur en garen in verrassende geometrische formaten. Geïnspireerd door schilderijen, creëren ze individuele eigentijdse stoffen met opvallend gedurfde, asymmetrische blokken en strepen van verschillende schalen.

Sterk beïnvloed door de Bauhaus-stroming, streeft Wallace Sewell ernaar ambacht en productie te verenigen en traditionele technieken te omarmen.

Het eerste ontwerpproces begint met handweefgetouwen in de studio’s van Londen en Dorset. De productie vindt vervolgens plaats in een door een familie gerunde weverij, waarbij traditie wordt gecombineerd met de modernste technologie, waardoor flexibiliteit mogelijk is om een ​​verscheidenheid aan kwaliteiten te weven, van kleine batches tot grotere hoeveelheden.

Sinds de oprichting van Wallace Sewell zijn Emma en Harriet er trots op dat ze altijd in het VK hebben gewerkt en de Britse textielindustrie hebben omarmd vanwege haar rijkdom aan expertise en uitmuntende productie.

 

 

135,00

2 op voorraad

Eenvoudig bestellen. Veilig betalen.

  • Gratis verzending in België vanaf €99
  • Levertijd 2 tot 3 werkdagen.
  •  Voor artikelen in nabestelling: levering 2 weken.
  • Betrouwbare betaalmogelijkheden

We helpen je graag verder

  • Persoonlijk advies op geselecteerde items
  • Voeg meerdere producten toe aan je contactformulier
  • Prijs altijd op maat en bekijken we samen
  • Levering ophalen in onze winkel of via verzending
  • Aanvraag is vrijblijvend
Categorieën: , , Tag: