Roros Tweed – kussens

Designer
Roros Tweed

Prijs 

kussens +/- 110 €

We helpen je graag verder

  • Persoonlijk advies op geselecteerde items
  • Prijs altijd op maat en bekijken we samen
  • Levering ophalen in onze winkel of via verzending
  • Aanvraag is vrijblijvend
Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Noorse wol, 100% Noorse productie en nauwe samenwerking met de toonaangevende ontwerpers en textielkunstenaars van Scandinavië hebben dekens van Røros Tweed tot een gerenommeerd kwaliteitsproduct gemaakt.

Røros Tweed ligt op 600 m boven zeeniveau. in Røros, Noorwegen. Een onwaarschijnlijke locatie voor een textielfabriek, denken velen misschien – maar het heeft zijn geschiedenis. Peder Hiort, die in de 18e eeuw directeur was van Røros Kobberverk, liet zijn hele fortuin na aan de armen in Røros. Hiort’s testament is gekarakteriseerd als een van de meest verstandige donaties in Scandinavië. Er staat onder meer: ​​”…dat ijver daardoor wordt bevorderd, en wie daar van iets wil genieten, moet ook hard werken…”

Volgens het testament moesten wol en linnen worden ingekocht voor distributie onder de armen. Hiervan moesten ze spinnen, breien en weven voor de productie van kousen, watten en warme kleding – textiel dat nodig was in het koude bergklimaat van Røros. De producten werden opgehaald en de lonen werden betaald voor het werk. Elk jaar tijdens Sankthans werden deze textielproducten, samen met andere geschenken, uitgedeeld aan de behoeftigen. Velen die aanvankelijk voor hun werk werden betaald, kregen de producten als cadeau terug.

De oprichting van Røros Tweed was een voortzetting van de woningverbeteringsactiviteiten van de Hiort Foundation. Het begon met weefcursussen in 1938-1939. Textiel werd geweven in particuliere huizen zoals Hiort’s Foundation het 150 jaar had gerund, en er werd een verkoopcentrum opgericht. Er werd geïnvesteerd in machines en uiteindelijk schakelde het bedrijf over op meer fabrieksmatige productie. Er ontstond behoefte aan een groter pand en in 1952 werd een nieuwe fabriek voltooid.

Via onze sociale media laat ik weten wanneer er nieuwe stukken binnen zijn (en dat is heel regelmatig ;))

 

Extra informatie

materiaal

Noorse wol, 100% Noorse productie en nauwe samenwerking met de toonaangevende ontwerpers en textielkunstenaars van Scandinavië hebben dekens van Røros Tweed tot een gerenommeerd kwaliteitsproduct gemaakt.