kussen Mikkel oranje

Røros

Noorse wol, 100% Noorse productie en nauwe samenwerking met de toonaangevende ontwerpers en textielkunstenaars van Scandinavië hebben dekens van Røros Tweed tot een gerenommeerd kwaliteitsproduct gemaakt.

Røros Tweed ligt op 600 m hoogte in Roros, Noorwegen. Een onwaarschijnlijke locatie voor een textielfabriek, zullen velen denken – maar het heeft zijn geschiedenis. Peder Hiort, die in de 18e eeuw directeur was bij Røros Kobberverk, schonk zijn hele fortuin aan de armen in Røros. Het testament van Hiort wordt gekarakteriseerd als een van de verstandigste schenkingen in Scandinavië. Er staat onder meer: ​​”…dat bedrijvigheid daardoor wordt bevorderd, en wie daar iets wil genieten, moet ook hard werken…”

Volgens het testament moesten wol en linnen worden ingekocht om onder de armen te worden uitgedeeld. Hieruit moesten ze spinnen, breien en weven voor de productie van kousen, watten en warme kleding – textiel dat nodig was in het koude bergklimaat van Røros. De producten werden verzameld en het loon werd betaald voor het werk. Elk jaar in Sankthans-tijden werden deze textielproducten, samen met andere geschenken, uitgedeeld aan de behoeftigen. Velen die aanvankelijk voor hun werk werden betaald, kregen de producten terug als cadeau.

In de loop der jaren heeft Røros Tweed geëxperimenteerd met Noorse wol en de ontwikkeling van textielproducten van hoge kwaliteit en design. De fabriek werkt al vele jaren samen met vooraanstaande Noorse textielkunstenaars.

Tegenwoordig heeft Røros Tweed zijn productie gereorganiseerd om de uitdagingen van de moderne textielindustrie aan te gaan. De productie van de fabriek is nu geconcentreerd op hoogwaardige dekens van 100% scheerwol met ontwerpen die zijn geïnspireerd op het esthetische en culturele erfgoed van Røros.

110,00

1 op voorraad

Eenvoudig bestellen. Veilig betalen.

  • Gratis verzending in België vanaf €99
  • Levertijd 2 tot 3 werkdagen.
  •  Voor artikelen in nabestelling: levering 2 weken.
  • Betrouwbare betaalmogelijkheden

We helpen je graag verder

  • Persoonlijk advies op geselecteerde items
  • Voeg meerdere producten toe aan je contactformulier
  • Prijs altijd op maat en bekijken we samen
  • Levering ophalen in onze winkel of via verzending
  • Aanvraag is vrijblijvend
Categorieën: , Tag:

Bijkomende informatie

Gewicht 1 kg
Afmetingen 50 × 50 × 10 cm